Ontmoet de mensen van Slingehof

 Wij willen niets liever dan dat Slingehof een plek is waar mensen elkaar ontmoeten. Betekenisvol contact hebben. Want je verbonden voelen troost, inspireert, geeft kracht en energie. De beste manier om Slingehof te leren kennen, is door een keer te komen kijken. En ons te ontmoeten. Van harte welkom!

 
elly.jpg
 Elly van Goethem 

Als gastvrouw is zij het gezicht van Slingehof/De Laatste Eer Drachten. Elly zorgt dat alles in uitvaartcentrum Slingehof goed geregeld is. Zowel voorafgaand aan een uitvaart als tijdens en erna. Graag stellen we Elly aan u voor.

Tot in de puntjes regelen

Elly van Goethem heeft al jaren ervaring in de uitvaartzorg. En dat is geen toeval. Zorgzaam als ze is, past het werk bij haar. Elly: “Hiervoor werkte ik bij een landelijke uitvaartorganisatie. En daarvoor werkte ik al eerder bij DLE Drachten. Daardoor ken ik de organisatie goed en ben ik helemaal thuis in uitvaartcentrum Slingehof. Ik weet wat er gebeuren moet om een uitvaart tot in de puntjes te regelen en de nabestaanden bij te staan.” 

Volgens de wensen van de overledene

Als gastvrouw wordt Elly de drijvende kracht achter uitvaartcentrum Slingehof. Wat houdt haar werk zoal in? “Ik ondersteun de uitvaartverzorgers bij alles wat er in Slingehof geregeld moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de rouwkamers, die moeten altijd netjes zijn en de nabestaanden moeten daar dag en nacht terecht kunnen. Rondom de uitvaartdienst zorg ik dat alles verloopt volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Dat brengt met zich mee dat ik ook regelmatig contact heb met de familie. Dan leg ik uit hoe alles werkt in Slingehof en dat ze voor vragen altijd bij mij terecht kunnen.” 

Liefdevol loslaten in alle rust

Mensen helpen, dat is Elly ten voeten uit. Ze is zeer betrokken bij de rouwsituatie waar je als nabestaanden ineens in terecht komt na een overlijden. “Er is niets moeilijker dan loslaten. Wanneer bijvoorbeeld je partner overlijdt, dan staat je eigen ‘ik’ er ineens heel anders voor. De buitenwacht denkt weleens dat het rouwen na een jaar wel klaar moet zijn. Maar dat is voor iedereen anders. Met verlies moet je leren omgaan, dat heeft tijd nodig. Als gastvrouw probeer ik daar mijn steentje aan bij te dragen door de uitvaart zo perfect mogelijk te regelen. Het is mooi als het karakter en de levensweg van de overledene tot uiting komen tijdens de ceremonie. Daar heb ik het met de nabestaanden ook over. Ik adviseer ze bijvoorbeeld over wat je kunt doen met muziek en foto’s. Een afscheid waarbij je liefdevol kunt loslaten, dat helpt de nabestaanden enorm bij hun rouwverwerking. Ik zeg tegen hen altijd: niks is fout en niks is verplicht rondom de uitvaart. Loslaten en rouwen mag je in Slingehof doen op je eigen manier. Daar vind je hier alle rust voor. In Slingehof is nooit haast of een dwingend tijdschema, dat is voor de nabestaanden heel fijn.”

Wees welkom

Het verschil maken voor mensen in een verdrietige periode: dat geeft Elly enorm veel voldoening. “Wanneer je iemand verloren hebt, staat je hele leven op z’n kop. Je bent er kapot van. Daarom wil ik dat de zorg in uitvaartcentrum Slingehof aanvoelt als een warme deken. Een plek waar iedereen voor je klaarstaat en met je meevoelt. De sfeer in Slingehof past daar goed bij. Het is hier huiselijk en kleinschalig. Veel mensen hebben geen idee hoe ze zich een uitvaartcentrum moeten voorstellen. Daarom nodig ik iedereen uit om eens een kijkje te nemen. Een afspraak is snel gemaakt: u kunt mij bellen via 0512 – 760400 . Even een e-mail sturen kan ook. Ik ontvang u graag in Slingehof.”

 

 

Elly van Goethem
Gastvrouw

Stuur een e-mail

Bel 0512 760 400